Al XXIII-lea
Simpozion Național de Nutriție Clinică și Metabolism
cu participare internațională
9-11 noiembrie 2023
Malnutrition Awernes Week
Campania internationala dedicata constientizarii Manutritiei asociata bolii

Suntem purtatorii de cuvant ai Societatii Europene de Nutritie Clinica (ESPEN) si sustinem campania internationala dedicata constientizarii Manutritiei asociata bolii (disease-related malnutrition- DRM) si impactului negativ al a acesteia pe starea de bine a pacientilor dar si consecintele la nivel global pe sanatatea publica. Va rugam sa consultati materialele informative publicate pe site:

Read more

Dragi prieteni,

Noiembrie - luna pe care o dedicam nutriției clinice, se aproprie cu pași vertiginoși.

ROSPEN va organiza al XXIII-lea Simpozion Național de Nutriție Clinică și Metabolism, între 9 și 11 noiembrie, în mod tradițional la Poiana Brașov, complexul Ana Hotels Sport.

Fiind o societate multidisciplinară și în acest an vor fi abordate teme de actualitate pentru diferite specialități medicale, în care nutriția clinică este o treaptă importantă în algoritmul terapeutic. In cadrul acestei întalniri vă propun dezbaterea unor noutăți în nutriția parenterală, noi ghiduri de nutriția pacientului critic, a copilului si a Pacientului vârstnic, precum și nutriția pacientului spitalizat și monitorizarea statusului nutrițional al acestora. Teme ca suportul nutrițional al pacientului neurologic și particularitățile metabolice ale pacientului cu traumatism cranio-cerebral, suportul nutrițional al pacientului oncologic, noutăți în sindromul de intestin scurt sau conceptul de „patient blood management” au fost propuse de invitații noștri, personalități recunoscute la nivel național și internațional.

ROSPEN dorește să continue tradiția întâlnirilor educaționale multidisciplinare pentru medici tineri organizând cu acest prilej două cursuri LLL sub egida ESPEN, nutritia- in perioada perioperatorie si nutriția clinică în pediatrie.

Colegii nostrii au depus eforturi pentru ca ediția din acest an să aibă o înaltă ținută ștințifică, să fie una dinamică, sa ofere posibilitatea unor schimburi de idei constructive și să fie o reîntâlnire foarte plăcută pentru toți cei interesați în nutriție clinică.

Prof. Dr. Ioana Grințescu
Președinte ROSPEN

Înregistrați-vă acum